Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Testvérvárosi jazz zenekart fogadtak a Városházán Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2015. augusztus 05.

Image

A Városháza Dísztermében fogadta Mészáros Attila alpolgármester az Eric Essix’s Move Trio tagjait. Az alabamai jazz zenekar Székesfehérvár testvérvárosából, Birmingham városából érkezett, és augusztus 5-én, szerdán ad koncertet a Hotel Magyar Király előtti nagyszínpadon az Alba Regia Feszt keretében.
Tovább...
 
Velencén átneveztek két utcát Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. augusztus 05.
Mint arról korábban beszámoltunk, nem felelt meg az aktuális törvényi előrásoknak, így két utcát is át kellett neveznie az Önkormányzatnak Velencén. A város Képviselő-testülete a lakosság javaslatai alapján hozta meg döntését. Koszti András polgármester arról tájékoztatott, hogy a Felszabadulás út új neve Meszleny út lett, az Úttörő utca pedig Mandula utcára változott.
Tovább...
 
TÁMOGATÁSI DÖNTÉS - KERÉKPÁRÚT ÉPÜL A SÓSTÓ IPARI PARKBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. augusztus 05.

Image

Mintegy 200 millió forintos támogatást nyert el Székesfehérvár Önkormányzata kerékpárút - hálózatának fejlesztésére a Japán utca - Amerikai fasor - Holland fasor mentén. A projekt célja, hogy a 8. számú főúttal párhuzamosan gyalogos és kerékpárutat alakítsanak ki mintegy 1880 méter hosszon. A megépülő kerékpárúttal biztosítják a Sóstó Ipari Park megközelítését és hálózati kapcsolat jön létre a már meglévő bicikli-utak között is.
Tovább...
 
Tollasoztak a nyári táborozók Nyomtatás E-mail
Írta: Kertész Mónika   
2015. augusztus 05.

Image

A tollaslabda fortélyait sajátíthatták el hat héten keresztül a Napraforgó Napközis Tábor diákjai. Két szakavatott oktató foglalkozott a sportág iránt érdeklődőkkel. A tábor a héten zárja kapuit.
Tovább...
 
Hetvenhatezer hektáron fogják gyéríteni a szúnyogokat a héten Nyomtatás E-mail
Írta: Szabó-Bisztricz Anett   
2015. augusztus 04.

Image

A teljes központi szúnyoggyérítési program már közel hetven százalékban megvalósult. Július 27. és augusztus 2. között 38 ezer hektáron légi kémiai, több mint 33 ezer hektáron földi kémiai és 900 hektáron biológiai módszerrel végezték a szúnyogok számának csökkentését. A gyérítés a múlt héten 270 települést érintett. Erre a hétre 207 településen összesen 76 ezer hektár kezelését tervezik.
Tovább...
 
FMKH cáfolat, soron kívüli vizsgálat Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. augusztus 04.

Image

A Fejér Megyei Kormányhivatal közleményében határozottan cáfolja azokat az elmúlt napokban elterjedt híreszteléseket, amelyek szerint „a Velencei-tó partján valamennyi szabadstrand működését” felfüggesztette volna az FMKH Székesfehérvári Járási Hivatala. Mindössze három olyan természetes fürdőhely van a tó körül, amelyek nem rendelkeznek egedéllyel, ezek működését függesztették fel.
Tovább...
 
Megérkezett Székesfehérvárra az első tankönyvszállítmány Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2015. augusztus 04.

Image

Az előre meghatározott ütemterv szerint rendben megkezdődött az iskolákba a tankönyvek kiszállítása. Az országban az első szállítmány Székesfehérvárra, a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskolába érkezett meg. Székesfehérváron ősszel mintegy 15 000 diák kezdi meg a tanulmányait alap- és középfokon, közülük 5400-an ingyen részesülnek tankönyvellátásban.
Tovább...
 
MEGNYITOTTÁK A FORGALOM ELŐTT A SEREGÉLYESI ELKERÜLŐT IS Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskay Gergely   
2015. augusztus 04.
Megnyitották a forgalom előtt a 62-es számú főút seregélyesi elkerülő szakaszát. A beruházás a Nemzeti Fejlesztési minisztérium megbízásából a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósult meg 14,5 milliárd forintból. Dunaújváros és Székesfehérvár között gyorsabbá és biztonságosabbá vált a közlekedés, a két város közötti utazási idő mintegy negyed órával csökkent.
Tovább...
 
Egyéves a Koronás Park Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2015. augusztus 03.

Image

A Koronás Park igazi sikertörténetet tudhat maga mögött az eltelt egy évben. A megnyitástól napjainkig a látogatók száma már a 237 ezret is meghaladta. A park hihetetlen népszerűsége jól mutatja, mekkora igényt elégített ki az uniós támogatással megvalósított fejlesztés. A gyermekek és családok népszerű közösségi parkjának egyéves évfordulóján hamisítatlan születésnapi zsúrral ünnepeltek a résztvevők.
Tovább...
 
Megemlékezés az anyatejes táplálás világnapja alkalmából Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. augusztus 03.

Image

Anyatejet leadó anyák köszöntése, szaktanácsadói előadás és még sok színes program várja az érdeklődőket augusztus 03-án, hétfőn délelőtt ASzabadművelődés Házába, ahol az anyatejes táplálás világnapja alkalmából rendeznek ünnepséget.
Tovább...
 
INGYENES JÁTÉKOS ANGOL NYELVTANFOLYAM GYEREKEKNEK Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. augusztus 03.
A Szegényeket Támogató Alapítvány jóvoltából ingyenes nyelvtanfolyam indult a Fehérvári Civil Központban. A foglalkozások során a 8-9 éves gyerekek játékos formában ismerkedhetnek meg az angol nyelvvel. A tanfolyam minden kedden 15.30-tól 16.30-ig tart a Fehérvári Civil Központban.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1281 1282 1283 1284 1285 1286 1287 1288 1289 1290 Következő > Utolsó >>

Eredmények 14147 - 14157 / 20492